Zapiekanka ze szparagów, szynki i jajek
Szparagi, szynka i jajko piec może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Ten przepis służy 12. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś okruchy płatków kukurydzianych, sól przyprawową cytrynowo-pieprzową, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 153 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Zapiekanka Ze Szparagów, Zapiekanka Z Szynki Szparagowej, oraz Zapiekanka ze szparagów, szynki i jajek.
Instrukcje
Spray 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W dużej misce, wrzucić szynkę, szparagi, ziemniaki, cebula i sery. Łyżka do naczynia do pieczenia.
W tej samej misce ubić jajka, mleko, śmietanę, sól przyprawową z pieprzem cytrynowym i musztardę widelcem lub trzepaczką do dobrego wymieszania.
Wlać mieszaninę jaj na mieszaninę ziemniaków. (Naczynie do pieczenia będzie bardzo pełne.) Okładka; przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Odkryj naczynie do pieczenia; piec 35 minut. Tymczasem, w małej misce, wrzucić płatki kukurydziane okruchy i masło.
Mieszankę płatków kukurydzianych posypać częściowo upieczoną zapiekanką.
Piec 30 do 35 minut dłużej lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, a termometr włożony do środka odczytuje 71°.
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 15 minut przed podaniem.