Zapiekanka z ziemniaków i kalafiora
Zapiekanka z ziemniaków i kalafiora może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, kalafior, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Ziemniaczana Z Kalafiorem, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, kalafiora i zieleni, oraz Zupa z kalafiora ziemniaczanego pasternak z pancettą ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj średnie danie zapiekane.
W garnku z wystarczającą ilością wody do pokrycia, gotować ziemniaki 10 minut, lub do miękkości, ale nadal twarde.
W garnku umieść kalafior w koszu na parze nad wrzącą wodą. Steam 5 minut, do miękkości, ale nadal twarde. Odstawić.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu i ubić mąkę. Stopniowo mieszać w śmietanie aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/2 szklanki szwajcarskiego sera, aż się stopi. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż ziemniaki i kalafior w przygotowanym naczyniu żaroodpornym.
Ziemniaki i kalafior polać sosem śmietanowym, posypać pozostałym serem szwajcarskim.
Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku, lub do bąbelków i lekko rumiane.