Zapiekanka z ziemniaków, pora i grzybów

Zapiekanka z ziemniaków, pora i grzybów
Ziemniaki, Por, i grzyb Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 425 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pory, ziemniaki russet, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z pora i grzybów, Zapiekanka z ziemniaków i porów, oraz Tarka Z Ziemniaków I Pora.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni lub 5-do 6-Quart patelni na średnim ogniu, stopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać grzyby i mieszać często aż prawie miękkie, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Dodać czosnek i mieszać, aż grzyby będą złote i miękkie do ugryzienia, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przyciąć i odrzucić końce korzeniowe i twarde zielone wierzchołki z pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
6
Ściąć łodygi na pół wzdłuż i dobrze spłukać pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby uwolnić Brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Pokrój w poprzek na plastry 1/4 cala; powinieneś mieć około 4 filiżanek.
8
Na patelni (nie trzeba myć), na średnim ogniu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj pory i tymianek i mieszać często, aż pory są zwiotczałe i zaczyna brązowy, 8 do 10 minut. Wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Ziemniaki obrać i pokroić w poprzek tak cienko, jak to możliwe (patrz UWAGI). W misce wymieszać bulion, śmietanę, wino, sól i pieprz. W maślanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali (3-qt. pojemność), równomiernie warstwować jedną trzecią ziemniaków, połowę mieszanki Grzybowo-porowej i 1 szklankę sera. Wymieszaj mieszankę bulionu z kremem i wylej jedną trzecią równomiernie na wierzch. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Warstwa pozostałych ziemniaków, sera, następnie śmietany mieszaniny na wierzchu. Ustawić naczynie w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
13
Piec, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu i sos jest bąbelkowy, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Po około 40 minutach sprawdź brązowienie; jeśli wierzch zacznie się ściemniać, zanim ziemniaki będą miękkie, przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Odstawić na około 15 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn