Zapiekanka z zielonej fasoli z pieczarkami Madery
Zapiekanka z zielonej fasoli z pieczarkami Madery może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz tymianek, oliwę z oliwek, smażoną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Zapiekanka z zielonej fasoli z pieczarkami Madery, Zapiekanka z zielonej fasoli z pieczarkami, oraz Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Faszerowane Pieczarki.
Instrukcje
Fasolę włożyć do dużego rondla z wrzącą wodą; gotować 4 minuty.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Fasolę umieścić w dużej misce; odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę i tymianek na patelnię; smażyć 4 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Dodać grzyby; smażyć 10 minut lub aż płyn prawie wyparuje, często mieszając. Wymieszać w winie, soli i pieprzu; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje. Wymieszać z mąką; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Stopniowo mieszać w bulionie z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Dodać mieszaninę grzybów do zielonej fasoli; wrzucić dobrze.
Umieść mieszaninę fasoli w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 2-quart.
W małej misce połącz smażoną cebulę i starty ser. Top green Bean mieszaninę równomiernie z mieszanki smażonej cebuli.
Piec w 425 przez 17 minut lub do góry jest lekko rumiane.