Zapiekanka z szynką i pasztetem szwajcarskim
Zapiekanka z szynką i serem szwajcarskim wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 597 kalorii , 27 g białka i 44 g tłuszczu . Za 1,84 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne na zimę . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szynki, cebuli, sera szwajcarskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 43% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj przepisy na Panini z szynką i serem szwajcarskim, pieczarkami i jarmużem , Grillowaną kanapkę z szynką i serem szwajcarskim oraz Zapiekanka hamburgerowa z pieczarkami i serem szwajcarskim, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C (400°F). Spryskaj sprayem do pieczenia formę o wymiarach 9x13 cali.
Boczek rozłóż na patelni i smaż na średnio-wysokim ogniu, aż będzie chrupiący i równomiernie zrumieniony.
Odcedź, pokrusz i odstaw.
Wymieszaj boczek, szynkę, ser szwajcarski, ser cheddar i cebulę w naczyniu do pieczenia. W misce wymieszaj jajka, mieszankę do pieczenia, sól i pieprz.
Wlać składniki do naczynia do pieczenia.
Piecz przez 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a nóż włożony w środek naczynia będzie suchy.