Zapiekanka z szynką i makaronem

Zapiekanka z szynką i makaronem
Przepis na Zapiekankę z szynką i makaronem można przygotować w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka, 24 g tłuszczu i łącznie 540 kalorii. Za 1,42 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zapiekanka z szynką i makaronem, Zapiekanka z szynką i makaronem i Zapiekanka z makaronem z szynką i brokułami.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, na średnim ogniu, rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj chrzan i musztardę; Dobrze wymieszać. Wymieszaj makaron, szynkę i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
3
Wlać do natłuszczonej formy o pojemności 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20 minut. Odkryć; posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie bulgotliwe i nagrzane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn