Zapiekanka Z Szynki Wiejskiej
Need a przystawka bezglutenowa? Zapiekanka z szynki wiejskiej może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś szynkę, fasolę, cienkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki wiejskie Au Gratin, Wiejski Placek Ziemniaczany, oraz Ostrygi-Szwajcarska zapiekanka z boczkiem wiejskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody.
Dodać fasolkę szparagową i gotować, aż chrupiące-tender do ugryzienia, o 3 protokół.
W lekko naoliwionym 3-ćwiartkowym naczyniu do pieczenia ułóż około jedną trzecią szynki, a następnie jedną trzecią fasoli i jedną trzecią ziemniaków. Powtórz, aby zrobić dwie kolejne warstwy.
W misce ubij jajka, mleko, sok z cytryny, sól i pieprz, aby zmiksować.
Polać ziemniakami. Naczynie przykryć folią.
Zapiekać w piekarniku 350, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, o 45 protokół. Odsłaniać, posypać serem równomiernie na wierzchu, i nadal piec, aż ser jest rumiane i bulgotanie, o 25 minut dłużej.