Zapiekanka Z Szałwii Orzechowej
Need a przystawka bezglutenowa? Zapiekanka z szałwii orzechowej może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 462 kalorie, 13g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz orzechy włoskie, ziemniaki Yukon gold, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin, Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków I Szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
W rondlu na małym ogniu, dodać śmietanę i 3/4 szklanki orzechów włoskich. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu, a następnie utrzymać ciepło na najniższym ogniu podczas budowania warstw ziemniaków.
W dużym, lekko nasmarowanym, 9 na 13-calowym naczyniu do pieczenia, ułóż 1/3 plasterków ziemniaka pokrywających dno naczynia, lekko nakładając się na siebie. Obficie doprawić solą i pieprzem, posypać odrobiną szałwii, 1/3 Gruyere i chochlą rozgrzanej mieszanki kremu orzechowego. Powtórz jeszcze 1 raz dokładnie w ten sam sposób.
Warstwa na 3rd i ostatni raz z tylko ziemniaki, upewniając się, aby ułożyć je w ładne proste równe rzędy. Następnie przykrywamy wierzch ziemniaków pozostałą rozgrzaną kremem orzechowym i przykrywamy ostatnią 1/3 szklanki sera.
Posypać solą i pieprzem, do smaku.
Przykryć folią i piec 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni i zdejmij folię. Nadal piec, aż Góra zaczyna się właśnie złoty, o 20 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i jak najlepiej, aby pozostawić gratin odpoczynku na 15 do 20 minut przed podaniem. Jedz i ciesz się!