Zapiekanka Z Pasternaku
Need a wegetariańska przystawka? Zapiekanka z pasternaku może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.12 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasternak & szynka Au Gratin, Tarka Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Zapiekanka z kalafiora i pasternaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pasternak umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować na średnim ogniu 20 minut lub do miękkości.
Pasternak umieść w misce i zmiażdż masą ziemniaczaną na gładką masę.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodać mąkę, mieszając do cebuli. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mleka, stale mieszając trzepaczką aż do wymieszania.
Dodać pozostałe mleko; gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 8 minut), stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do zmiksowanego pasternaku dodać mieszankę mleczną i szałwię i wymieszać.
Umieścić mieszaninę pasternaku w płytkiej 1 1/2-ćwiartce naczynia do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 1/2 szklanki.
Połączyć bułkę tartą z masłem i równomiernie posypać pasternakiem.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.