Zapiekanka Z Makaronem Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj zapiekanki z makaronem z Chili. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 19 i kosztuje $1.19 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 118 fanów. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mieloną wołowinę, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Chili, Zapiekanka Z Makaronem Chili, oraz Makaron Z Chili.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
W dużej patelni na średnim ogniu, gotować i mieszać mieloną wołowinę z cebulą, aż mięso jest rumiane, o 10 protokół. Rozbij mięso na kruszy się podczas gotowania; odcedzić nadmiar tłuszczu.
Wymieszać w sosie pomidorowym, pokrojone w kostkę pomidory, kukurydza, fasola, przyprawa taco, i przyprawa chili; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 20 protokół.
Zupę z sera cheddar i mleko ubić w rondlu, aż będzie gładka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Ubij 1 szklankę rozdrobnionego sera Cheddar, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany i czosnku w proszku; doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Ułóż ugotowany makaron na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 10x15 cali i wymieszaj z mieszaniną zupy.
Polać mieloną wołowinę chili makaronem, posypać jeszcze 1 filiżanką rozdrobnionego sera Cheddar i pokruszonych chipsów tortilla.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka będzie gorąca i bąbelkowa, a polewa serowa stopi się, 20 do 30 minut.
Podawać z dodatkiem śmietany.