Zapiekanka z makaronem Arrabbiata z tuńczykiem

Zapiekanka z makaronem Arrabbiata z tuńczykiem
Tunan arrabbiata pasta gratin zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka parmezanu, papryki, chilli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 99%. Podobne przepisy to Pastan All ' Arrabbiata, Arrabbiata Pasta Sauce, oraz SOS Arrabbiata: Pikantny Makaron Z Kiełbasą.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu i smażyć paprykę przez około 5 minut, aż zacznie karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać czosnek i papryczki chilli, gotować przez 30 sek., następnie wsypać pomidory i oliwki (jeśli są używane). Doprawiamy, dodajemy szczyptę cukru, doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją pakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Makaron odsączyć i wymieszać z sosem pomidorowym, razem z tuńczykiem. Wrzuć do dużego naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem i rozsypać na wierzchu. Grilluj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż polewa będzie chrupiąca i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podawać z zieloną sałatką, jeśli chcesz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn