Zapiekanka z kurczakiem i brukselką

Zapiekanka z kurczaka i brukselki wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, brukselkę, ser szwajcarski i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekanka Z Brukselki, Zapiekanka Z Brukselką I Grzybami, oraz Trzypunktowa Zapiekanka Z Brukselki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i gotować kurczaka 5 minut z każdej strony, aż soki uruchomić jasne.
Zdjąć z ognia i pokroić w paski.
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu.
Umieść kiełki na patelni, przykryj i gotuj 10 minut, do miękkości.
Ułóż kiełki w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Na kiełkach ułożyć grzyby i posypać 1 szklanką szwajcarskiego sera.
Polej kurczaka serem. W misce wymieszać pół na pół, mleko, czosnek i pozostały ser szwajcarski.
Polej kurczaka. Doprawić pieprzem i solą czosnkową.
Przykryć i piec 35 minut w nagrzanym piekarniku. Zmniejszyć ciepło do 350 stopni F (175 stopni C). Odkryć zapiekanka, i kontynuować pieczenie 20 minut, aż bąbelkowo i lekko rumiane.
Posypać parmezanem do podania.