Zapiekanka z kukurydzy i pomidorów

Zapiekanka z kukurydzy i pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki kukurydzianej i pomidorowej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, bułkę tartą, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kukurydza Au Gratin - ta domowa zapiekanka to pyszny sposób na podanie kukurydzy, Zapiekanka Z Cukinii I Kukurydzy, oraz Poblano, ziemniaki i kukurydza Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż plastry pomidora w 1 warstwie na stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia i posyp z obu stron 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
2
Niech spuścić 30 minut.
3
Podczas gdy pomidory odsączyć, przynieść kukurydzę, mleko, śmietana, i 1/4 łyżeczka soli do duszenia na wolnym ogniu w 2-do 3-quart ciężki rondel na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół. Lekko chłodny, odsłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia 2-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wrzucić razem bułkę tartą, bazylia, ser, i pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Ułóż jedną trzecią plasterków pomidora w naczyniu do pieczenia, następnie równomiernie przykryj jedną trzecią mieszaniny bułki tartej i kropki jedną trzecią masła. Łyżka połowę mieszanki kukurydzy na okruchy, a następnie powtórzyć warstwowanie z połową pozostałych pomidorów, okruchy, i masło, i całą kukurydzę. Ułóż pozostałe pomidory na kukurydzy, następnie wierzch z pozostałą bułką tartą i kropki z pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
7
Piec, odkryte, aż top jest złoty i zapiekanka jest bulgotanie na całym, 40 do 45 minut. Ostudzić lekko na stelażu, około 15 minut, przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Zapiekanka może być złożona, ale nie pieczona, 4 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta.
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn