Zapiekanka z korzenia ziemniaka i selera z porami

Zapiekanka z korzenia ziemniaka i selera z porami
Zapiekanka z korzenia ziemniaka i selera z Pora jest bezglutenowe przystawka. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz gruyère, masło, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zapiekanka z korzenia ziemniaka i selera z porami, Tarka Z Korzenia Selera I Ziemniaków, oraz Karczoch, Korzeń Selera I Tarka Ziemniaczana.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać śmietanę,czosnek i gałązkę tymianku w średnim rondlu justnietylkie bąbelki zaczynają tworzyć się wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
KremKrem
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; odstawić na strome.
4
Roztopić 1 łyżkę masła na średniej patelniprzez średnie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Dodać pory; doprawićsól i gotować, często mieszając, do miękkości (nie brązowo), 10-12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
6
Przełożyć do małej miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Masło 3-quart gratin dish with remaining1 łyżka masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Warstwa 1/3 plastrów ziemniaka i 1/3 plastrów korzenia selera równomiernie na dnie naczynia do gotowania. Przykryć 1/3 porów, następnie 1/3 Gruyère.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
GruyereGruyere
ZiemniakZiemniak
PorPor
9
Posypać solą, pieprzem I1 łyżeczka liści tymianku. Powtórz warstwy dwa razy więcej. Mieszankę śmietany przecedzić do środka i zalać warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
10
Ułóż zapiekankę na dużym obramowanym arkuszu do pieczenia i przykryj szczelnie folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Piec przez1 godzinę. Ostrożnie usuń folię; kontynuuj picie, aż góra będzie złotobrązowa i sosjest bulgotanie, 25-30 minut. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 godziny do przodu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Niech stanąć w roomtemperatura. Namiot z folią i rewarm w A300° piekarnik do gorąca, o 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn