Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową

Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kalafiorem z bułką tartą czosnkową. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka bułki tartej, parmezan, jabłka granny smith, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z czosnkiem, cebulką, kalafiorem i bułką tartą, Cheddar zapiekanka z kalafiora z pieczonym czosnkiem, oraz Broccolini-Cheddar zapiekany z bułką tartą żytnią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Podgrzać duży, ciężki garnek na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać oliwę z oliwek, jabłka, cebulę i curry. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż jabłka i cebula stają się miękkie i przezroczyste, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem z wrzącą wodą (lub, jeśli masz parowiec, po prostu użyj tego) i pary kawałki kalafiora, aż będą miękkie, 8 do 10 minut. Podczas gdy kalafior jest jeszcze ciepły, dodać go do garnka z mieszanką jabłko/cebula i wymieszać, aby wymieszać. Pozwól warzywa gotować delikatnie na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt, 15 do 20 protokół. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, dodaj trochę wody do garnka, aby nic się nie paliło podczas gotowania. Wymieszać śmietanę i pozostawić mieszaninę do "odpoczynku"na piecu przy ogniu off, 5 do 10 minut. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Przygotować polewę: na średniej patelni, roztopić masło i wymieszać z czosnkiem. Gotować przez 1 minutę, mieszając i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać czosnek w proszku i bułkę tartą i mieszać do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
6
Wlać mieszaninę kalafiora do naczynia z tarką i top połowę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
7
Umieścić w piekarniku i piec, aż gorące i bąbelkowe, 10 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Usuń i top z parmezanem i pozostałą bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn