Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową

Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kalafiorem z bułką tartą czosnkową. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka bułki tartej, parmezan, jabłka granny smith, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z czosnkiem, cebulką, kalafiorem i bułką tartą, Cheddar zapiekanka z kalafiora z pieczonym czosnkiem, oraz Broccolini-Cheddar zapiekany z bułką tartą żytnią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Podgrzać duży, ciężki garnek na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać oliwę z oliwek, jabłka, cebulę i curry. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż jabłka i cebula stają się miękkie i przezroczyste, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem z wrzącą wodą (lub, jeśli masz parowiec, po prostu użyj tego) i pary kawałki kalafiora, aż będą miękkie, 8 do 10 minut. Podczas gdy kalafior jest jeszcze ciepły, dodać go do garnka z mieszanką jabłko/cebula i wymieszać, aby wymieszać. Pozwól warzywa gotować delikatnie na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt, 15 do 20 protokół. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, dodaj trochę wody do garnka, aby nic się nie paliło podczas gotowania. Wymieszać śmietanę i pozostawić mieszaninę do "odpoczynku"na piecu przy ogniu off, 5 do 10 minut. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Przygotować polewę: na średniej patelni, roztopić masło i wymieszać z czosnkiem. Gotować przez 1 minutę, mieszając i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać czosnek w proszku i bułkę tartą i mieszać do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
6
Wlać mieszaninę kalafiora do naczynia z tarką i top połowę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
7
Umieścić w piekarniku i piec, aż gorące i bąbelkowe, 10 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Usuń i top z parmezanem i pozostałą bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn