Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kalafiorem z bułką tartą czosnkową. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka bułki tartej, parmezan, jabłka granny smith, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z czosnkiem, cebulką, kalafiorem i bułką tartą, Cheddar zapiekanka z kalafiora z pieczonym czosnkiem, oraz Broccolini-Cheddar zapiekany z bułką tartą żytnią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Podgrzać duży, ciężki garnek na małym ogniu.
Dodać oliwę z oliwek, jabłka, cebulę i curry. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż jabłka i cebula stają się miękkie i przezroczyste, 3 do 5 protokół.
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem z wrzącą wodą (lub, jeśli masz parowiec, po prostu użyj tego) i pary kawałki kalafiora, aż będą miękkie, 8 do 10 minut. Podczas gdy kalafior jest jeszcze ciepły, dodać go do garnka z mieszanką jabłko/cebula i wymieszać, aby wymieszać. Pozwól warzywa gotować delikatnie na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt, 15 do 20 protokół. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, dodaj trochę wody do garnka, aby nic się nie paliło podczas gotowania. Wymieszać śmietanę i pozostawić mieszaninę do "odpoczynku"na piecu przy ogniu off, 5 do 10 minut. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Przygotować polewę: na średniej patelni, roztopić masło i wymieszać z czosnkiem. Gotować przez 1 minutę, mieszając i doprawić solą.
Dodać czosnek w proszku i bułkę tartą i mieszać do blend.
Wlać mieszaninę kalafiora do naczynia z tarką i top połowę bułki tartej.
Umieścić w piekarniku i piec, aż gorące i bąbelkowe, 10 do 15 protokół.
Usuń i top z parmezanem i pozostałą bułką tartą.