Zapiekanka z kalafiora i marchwi
Zapiekanka z kalafiora i marchwi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać masło, grubo maślane okrągłe krakersy, kalafior, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Kalafiorowo-Marchewkowa, Puree Z Kalafiora I Marchwi, oraz Sałatka Z Kalafiorem I Marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić około 2 cale wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodać kalafior i marchew i gotować przez około 7 minut, aż do przetargu widelca.
Dobrze spuścić i przenieść do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Podczas gotowania warzyw, połączyć żółtka, sól, sok z cytryny i sosem paprykowym w blenderze lub robocie kuchennym. Mieszamy przez kilka sekund, następnie mieszamy, powoli wlewając 1/2 szklanki gorącego roztopionego masła. Kontynuuj mieszanie, aż zgęstnieje.
Polać sosem warzywa w naczyniu do pieczenia. Wymieszać razem okruchy krakersów i pozostały masło; posypać wierzchem zapiekanki.
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy zapiekanka będzie bulgotać, a wierzch zostanie upieczony.
Lekko ostudzić przed podaniem.