Zapiekanka z jabłkami
Zapiekanka z jabłkami to wegetariański przepis lakto ovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 360 kalorii . Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Spróbuj zapiekanek z jabłkami , zapiekanek z jabłkami i zapiekanek z kapustą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jabłka, cukier, cynamon i goździki.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Posmaruj 2 łyżkami masła.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 25 minut lub do momentu, aż jabłka będą chrupiące.
W międzyczasie na małej patelni rozpuść pozostałe masło.
Dodaj bułkę tartą; gotuj i mieszaj przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i złocistobrązowe.
Posypać mieszanką jabłkową.
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.