Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z belgijskiej endywii z boczkiem (Gratin D ' Endives Ardennaise). Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, pieprz, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cykoria Warzywna (Cykoria Liściasta, Cykoria Brukselska), Belgijska Endive Ham Au Gratin, oraz Duszona belgijska Endive au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Endywia posypać równomiernie cukrem, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż połówki endywii, przycięte z boku, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; przykryj folią.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub aż endywia będzie miękka po przekłuciu widelcem, obracając po 15 minutach.
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Gotować 1 3/4 szklanki mleka w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Aby zrobić gnojowicę, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Wymieszać mąkę do pozostałej 1/4 szklanki mleka, ubijając, aż dobrze wymieszane. Wymieszać zawiesinę, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu do gorącego mleka; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż sos zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; dodać masło i gałkę muszkatołową, mieszając do wymieszania. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Ułóż endywię w płytkim naczyniu zapiekankowym o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania; posyp równomiernie boczkiem.
Polać endywią sosem; na wierzch polać serem.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż zbrązowieje i bąbelki.