Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise)

Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z belgijskiej endywii z boczkiem (Gratin D ' Endives Ardennaise). Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 135 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, pieprz, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cykoria Warzywna (Cykoria Liściasta, Cykoria Brukselska), Belgijska Endive Ham Au Gratin, oraz Duszona belgijska Endive au Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Endywia posypać równomiernie cukrem, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż połówki endywii, przycięte z boku, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub aż endywia będzie miękka po przekłuciu widelcem, obracając po 15 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Gotować 1 3/4 szklanki mleka w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub aż małe pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Aby zrobić gnojowicę, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Wymieszać mąkę do pozostałej 1/4 szklanki mleka, ubijając, aż dobrze wymieszane. Wymieszać zawiesinę, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu do gorącego mleka; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Zdjąć z ognia; dodać masło i gałkę muszkatołową, mieszając do wymieszania. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
7
Ułóż endywię w płytkim naczyniu zapiekankowym o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania; posyp równomiernie boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
EndiveEndive
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
8
Polać endywią sosem; na wierzch polać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
EndiveEndive
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Piec w 400 przez 20 minut lub aż zbrązowieje i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn