Zapiekanka z dyni z chrupiącą polewą orzechową
Zapiekanka z dyni z chrupiącą polewą orzechową to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest idealny do Jesień. 86 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, pół na pół, mąka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Letnie ciasto" dyniowe " z chrupiącą polewą orzechową (Wegańskie), Succotash-Zapiekanka Cheddar z chrupiącym boczkiem, oraz Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków z chrupiącą polewą owsianą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Dynię pokrojoną bokiem upiec na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku, aż miąższ będzie miękki, około 50 minut.
Wyjąć squash z piekarnika i ostudzić, a następnie czerpać miąższ do miski do miksowania lub miski robota kuchennego.
W międzyczasie przygotować polewę, mieszając 2 1/2 łyżki masła w misce z brązowym cukrem i mąką, aż będzie krucha. Wymieszać z orzechami pekan. Odstawić do czasu potrzebnego.
Niższa temperatura piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia 11x7 cali.
Beat lub proces squash aż gładka.
Dodać jajka, biały cukier, pół na pół, wanilia, sól, i 2 1/2 łyżki masła; proces, aż dobrze wymieszane. Łyżka mieszanki do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać brązową mieszaninę cukru polewa nad squash.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż polewa będzie lekko brązowa, około 40 minut.