Zapiekanka z dyni i Czarnej Fasoli
Zapiekanka z dyni i Czarnej Fasoli to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sól, drożdże odżywcze, mleko sojowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 84%. Spróbuj Zapiekanka Tortilla Z Czarną Fasolą, Zapiekanka z czarnej fasoli i wołowiny, oraz Zapiekanka z czarnej fasoli i kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dynię przeciąć na pół. Odstawić jedną połowę do innego użycia i obierać drugą połowę.
Pokrój go w bardzo cienkie plasterki o grubości około 1/4 cala i długości 2 cali. Rozgrzej piekarnik do 218°. spryskaj naczynie zapiekane 2-quart z olejem rzepakowym.
Ułożyć jedną trzecią plasterków dyni na dnie naczynia i posypać lekko solą i pieprzem. Przykryć połową mieszanki fasoli. Powtórz warstwy z kolejną trzecią dyni i pozostałą częścią fasoli. Zakończ ostatnią trzecią plasterków dyni. W blenderze połącz reserved * pomidorowy płyn (około 1/2 szklanki) z mlekiem sojowym i pozostałymi składnikami. Dobrze zmiksować i zalać dynią. Przykryć szczelnie i piec przez 30 minut.
Zdjąć pokrywę i piec przez 20-30 minut, aż sos będzie gęsty i bąbelkowy i dynia będzie miękka.