Zapiekanka z brukselką i ryżem
Brukselka-i-ryż zapiekanka może być tylko przystawka szukasz. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 154 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z brukselką i ryżem, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselką I Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę połączyć z wodą w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odkryć kiełki, i gotować 1 minutę.
Margarynę roztopić w małym rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko do rondla. Doprowadzić do wrzenia; gotować 3 minuty na średnim ogniu lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając. Wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić.
Płaszcz 9-calowy quiche lub okrągłe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Pokrój ryż na dno naczynia; ułóż brukselkę, łodygę w dół, na wierzchu ryżu.
Brukselkę posypać prosciutto; polać sosem prosciutto.
Połączyć bułkę tartą i ser; posypać sosem.
Piec w 375 przez 20 minut lub do lekko rumiane.