Zapiekanka Warstwowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki warstwowej. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 20g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.96 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sos pomidorowy, śmietanę, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Włoska Warstwowa, Zapiekanka Włoska Warstwowa, oraz Zapiekanka Reuben Warstwowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mieloną wołowinę na dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
W dużym garnku wrzącej osolonej wody gotuj makaron aż do al dente.
W wysmarowanej 13x9 cala naczyniu zapiekanki warstwę gotowane i odsączone makaron makaron na dole.
W średniej wielkości misce połączyć śmietanę, ser śmietankowy, rozdrobniony ser Cheddar, i posiekaną zieloną cebulę.
Rozprowadzić mieszaninę na gotowanym makaronie w naczyniu do pieczenia.
W małej misce połączyć cukier, sos pomidorowy i gotowaną mieloną wołowinę.
Warstwa to na wierzchu mieszaniny śmietany w naczyniu do pieczenia.
W razie potrzeby posypać dodatkowo rozdrobnionym serem Cheddar.
Zapiekanka w lodówce na noc.
Wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 40 minut. Odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem.
W przypadku zamrożenia zapiekanki, pozostawić do temperatury pokojowej na godzinę przed pieczeniem.