Zapiekanka taco Manda
Zapiekanka z taco Manda może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 805 kalorii, 39g białka, oraz 54g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 111 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka fasoli chili, chipsy kukurydziane o smaku sera nacho, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Zapiekanka Taco, Muszka Taco Zapiekanka, oraz Zapiekanka Taco.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Gotować i wymieszać mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż krucho i rumiane, o 10 protokół; spuścić smar.
Wymieszać wodę i przyprawę taco wymieszać z mieloną wołowiną, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić mieloną mieszaninę wołowiny, często mieszając, aż zgęstnieje, 3 do 4 minut.
Rozgrzać fasolkę chili w rondlu na małym ogniu, aż się ugotuje.
Rozprowadź warstwy chipsów tortilla, mieszanki mielonej wołowiny i fasoli chili, odpowiednio do naczynia żaroodpornego; powtarzaj warstwy, aż zabraknie chipsów, wołowiny i fasoli. Zapiekanka z serem Cheddar.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie bulgotał, a końcówki odsłoniętych chipsów tortilla będą złotobrązowe, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."