Zapiekanka Jajeczna
Zapiekanka jajeczna może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,34 zł za porcję. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Jesień. Mieszanka ząbków czosnku, ser mozzarella, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Podobne przepisy to Meksykańska Zapiekanka Z Jajkiem, Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem, oraz Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 13 przez 9 przez 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Saute kiełbasa w średnim nonstick patelni na średnim ogniu do brązowego i gotowane przez, rozbijając z tyłu widelca na małe kawałki, o 10 protokół.
Dodaj szalotki i czosnek i saute 3 protokół.
Dodać suszone pomidory i 2 łyżki natki pietruszki; wymieszać 1 minutę.
Rozprowadzić mieszankę kiełbasy do przygotowanego naczynia. (Może być wykonany 1 dzień wcześniej, pokryty i schłodzony.)
Ubij jajka, żółtka, pół na pół, śmietanę, 1 1/2 szklanki sera i soli w dużej misce i dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę jaj na mieszankę kiełbasy w naczyniu do pieczenia.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera i 2 łyżki natki pietruszki.
Piec, aż górna część zapiekanki będzie złotobrązowa, a nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.