Zapiekane szparagi z przepisem Parmigiano-Reggiano

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanych szparagów z przepisem Parmigiano-Reggiano. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 304 kalorie, 15g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, zaledwie 3 krople naprawdę najwyższej klasy octu balsamicznego, świeżo ser parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Czerwona komosa ryżowa Mindy Fox, surowe szparagi i sałatka z endywii z ogolonym Parmigiano-Reggiano, Minestrone Z Parmigiano-Reggiano, oraz Fettuccine Ze Szpinakiem Z Parmigiano-Reggiano.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177° (175C).
Jeśli używasz śmiesznie drogiego, najwyższej klasy octu balsamicznego, pomiń ten krok. W przeciwnym razie otwórz okna i włącz wentylator wyciągowy. Następnie umieścić ocet w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż ocet jest zmniejszona o połowę, w dowolnym miejscu od 7 do 15 minut, w zależności od wielkości rondla.
Przynieś garnek wody do wrzenia.
Dodać 1 łyżkę soli i szparagi i blanszować, aż ledwo miękną, około 1 minuty na włócznie o średniej grubości, więcej na grubsze włócznie, a mniej na chudsze.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Szparagi osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieść szparagi w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia lub, jeśli to konieczne, dwóch arkuszach.
Posypać solą do smaku, skropić 2 łyżkami oleju i obrócić do okrycia. Szparagi podlewamy serem Parmigiano-Reggiano.
Piec, aż dzidy będą miękkie i ser jest rumiany i prawie bulgotanie (to przyzwyczajenie faktycznie topi), o 5 protokół.
Szpatułką posmaruj szparagi z blachy do pieczenia na talerz.
Skropić 2 łyżkami zredukowanego octu balsamicznego lub kilkoma kroplami naprawdę najwyższej jakości rzeczy i pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Podawać natychmiast, z pozostałym zredukowanym octem balsamicznym na boku.