Zapiekane Szafranowe Przegrzebki
Podsmażone szafranowe przegrzebki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Mieszanka oregano, pasta pomidorowa, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki Na Pikantnym Ryżu Szafranowym, Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym, oraz Show-Stopper zapiekane przegrzebki z bułką tartą o zapachu cytryny i Fettuccine z szafranem i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać średni rondel pokryty sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodać olej roślinny.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodaj pomidora; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać z winem i kolejne 3 składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić, odkryte, 10 minut. Wymieszać z oregano, bazylią i octem balsamicznym. Gotować 1 minutę.
Umieścić mieszaninę w blenderze; proces aż gładkie, skrobanie boków. Powrót mieszaniny do patelni. Wymieszać w pół na pół. Gotować na średnim ogniu 2 protokół lub do dokładnie ogrzane.
Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Posypać obie strony solą i czarnym pieprzem.
Połączyć 1 łyżkę oliwy z oliwek i szafranu; wymieszać trzepaczką.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodać 1 1/2 łyżeczki oleju szafranowego.
Dodaj 1/2 przegrzebków; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Usuń przegrzebki z patelni; odstawić i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym olejem szafranowym i przegrzebkami.
Łyżka 1/3 szklanki sosu na poszczególnych talerzach. Ułóż przegrzebki na sosie na każdym talerzu.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.