Zapiekane Rigatoni z cukinią i bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego Rigatoni z cukinią i bakłażanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1123 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rozdarte liście bazylii, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zapiekane Rigatoni z bakłażanem i kiełbasą, Zapiekane Rigatoni z pieczonym bakłażanem i pomidorem, oraz Rigatoni Al Forno (pieczone Rigatoni) z prażonymi szparagami i na dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować rigatoni w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania. Makaron przekładamy do garnka przygotowując SOS.
Pomidory przecier z sokami w blenderze lub robocie kuchennym. Przełożyć puree przez drobne sito ustawione nad miską, aby usunąć nasiona.
Podgrzać 1/4 szklanki oleju roślinnego w dużej patelni nonstick. Ułóż duży talerz ręcznikami papierowymi.
Dodaj połowę bakłażana na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś bakłażana na talerz, aby spuścić. Powtórz z pozostałym bakłażanem i olejem roślinnym i dodaj do pierwszej partii bakłażana. Wyrzucić olej na patelni.
Rozgrzać oliwę z oliwek w tej samej patelni używane do gotowania bakłażana.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać cukinię i cebulę i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż lekko zmięknie, o 6 protokół.
Dodać przecier pomidorowy, bazylia i oregano i dusić na umiarkowanym ogniu, aż sos jest zmniejszona o jedną trzecią, o 15 protokół. Bakłażan wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Złóż bakłażan i sos cukinii do rigatoni wraz z mozzarellą i zarezerwowane makaron gotowania wody.
Przenieść makaron do naczynia do pieczenia 9-na-13-cala i posypać parmezanem równomiernie na wierzchu.
Piec przez 15 minut, lub do ogrzania.
Makaron podawać na gorąco.