Zapiekane przegrzebki z zwiędłą rukolą i boczkiem

Zapiekane przegrzebki z zwiędłą rukolą i boczkiem
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 104 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, szalotki, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki Z Zielenią Zwiędłą, Zapiekane Przegrzebki Z Zielenią Zwiędłą, oraz Zapiekane przegrzebki z zielenią zwiędłą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać obie strony przegrzebków równomiernie 1/4 łyżeczki soli, cukru i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
4
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 3 minuty lub aż do zrobienia, obracając po 2 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć. Wyrzucić wszystkie oprócz 2 łyżeczki kapieli.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj szalotki i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj pozostałe 1/8 łyżeczki soli i rukoli do patelni; gotować 30 sekund lub aż warzywa zaczną więdnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
ZieloniZieloni
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść 4 przegrzebki i około 1 szklanki rukoli na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
PrzegrzebkiPrzegrzebki
12
Porcje posypać równomiernie boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn