Zapiekane przegrzebki z cukinią
Zapiekane przegrzebki z cukinią wymagają około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz przegrzebki morskie, udekoruj: gałązki kolendry i kliny limonki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z cukinią, Zapiekane przegrzebki z cukinią i marchewką, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń twarde mięśnie z boku każdego przegrzebka, jeśli to konieczne. Pat przegrzebki suche i posypać curry i sól i pieprz do smaku.
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear przegrzebki w 2 partiach, dodając kolejny 1/2 łyżka oleju, jeśli to konieczne, aż złoty, 1 do 2 minut z każdej strony.
Przełożyć przegrzebki na talerz.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni, a następnie gotować imbir i czosnek na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać cukinię i sól i pieprz do smaku, a następnie gotować, mieszając często, aż chrupiące-miękkie, 4 do 5 protokół.
Powrót przegrzebki na patelni z wszelkich soków zgromadzonych na talerzu i wrzucić z cukinią tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.