Zapiekane przegrzebki z cukinią

Zapiekane przegrzebki z cukinią
Zapiekane przegrzebki z cukinią wymagają około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz przegrzebki morskie, udekoruj: gałązki kolendry i kliny limonki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z cukinią, Zapiekane przegrzebki z cukinią i marchewką, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń twarde mięśnie z boku każdego przegrzebka, jeśli to konieczne. Pat przegrzebki suche i posypać curry i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PrzegrzebkiPrzegrzebki
2
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie sear przegrzebki w 2 partiach, dodając kolejny 1/2 łyżka oleju, jeśli to konieczne, aż złoty, 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć przegrzebki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni, a następnie gotować imbir i czosnek na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cukinię i sól i pieprz do smaku, a następnie gotować, mieszając często, aż chrupiące-miękkie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CukiniaCukinia
6
Powrót przegrzebki na patelni z wszelkich soków zgromadzonych na talerzu i wrzucić z cukinią tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn