Zapiekane piersi z kurczaka z salsą Verde
Smażone piersi z kurczaka z salsą Verde to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 25g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka oliwy z oliwek, świeżo zmielony pieprz, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane piersi z kurczaka z salsą Verde, Zapiekane Piersi Z Kurczaka Z Gruszką, Papryką I Salsą Kolendrową, oraz Sałatka Z Kalmarów Z Salsą Verde.
Instrukcje
Natkę pietruszki, kapary, cały ząbek czosnku, sok z cytryny, pastę anchois, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu włożyć do robota kuchennego lub blendera. Puls do posiekania, 6 do 8 razy. Po uruchomieniu maszyny dodaj 1/2 szklanki oleju w cienkim strumieniu, aby uzyskać lekko grube puree. Pozostaw tę salsę w robocie kuchennym; jeśli to konieczne, impuls do ponownego emulgowania tuż przed podaniem.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu. Piersi kurczaka przyprawiamy pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu oraz tymiankiem i przekładamy na rozgrzaną patelnię. Gotować kurczaka do brązowego, o 5 protokół. Włączyć i gotować, aż prawie gotowe, o 3 minuty dłużej.
Dodać mielony czosnek i gotować przez 30 sekund, mieszając. Przykryj patelnię, usuń z ognia i pozwól parze 5 minut.
Piersi podawać z sokami, a następnie salsa verde wylana na wierzch.
Wino polecam: czyste, chrupiące, lekko owocowe włoskie białka zostały stworzone do takich potraw. Soave Classico lub Vernaccia di San Gimignano cofną się i pozwolą, aby główne danie zajęło centralne miejsce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.