Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą
Przepis zapiekany Gnocchi ze szpinakiem i ricottą może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Na 2,68 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 445 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz częściowo odtłuszczoną ricottę, pieprz, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak i Ricotta Gnocchi, Szpinak & ricotta gnocchi, oraz Szpinak Ricotta Gnocchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować gnocchi w garnku 5-litrowym z wrzącą osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu (gnocchi wypłynie na powierzchnię po zakończeniu).
Ubij razem śmietanę, mąka, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa w 12-calowej patelni żaroodpornej, a następnie doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Nadal gotować, ubijając często, aż zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Dodać szpinak w garści, podrzucając szczypcami, i gotować, aż zwiędną, 2 do 4 protokół.
Wyjąć z ognia, a następnie wymieszać gnocchi. Łyżka ricotta na gnocchi w 5 dużych dollops i posypać mozzarellą. Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż ser jest rumiane i bulgotanie w miejscach, o 2 protokół. Doprawić pieprzem.