Zapiekana Ricotta z pieczonym czosnkiem i pomidorami
Zapiekana Ricotta z pieczonym czosnkiem i pomidorami to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz częściowo odtłuszczoną ricottę, pomidory, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekana Ricotta z pomidorami pieczonymi klonem, Pieczony Ziemniak Z Ricottanem I Pomidorami, oraz Penne z pieczonymi pomidorami i świeżą ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bochenek na zakwasie pokroić w pałeczki, posmarować 2 łyżeczkami oliwy z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w małej żeliwnej patelni na średnim ogniu przez 2-3 minuty.
Dodać czosnek do patelni i gotować, aż bulgotanie i pachnące, o jedną minutę więcej.
Umieścić ricottę na patelni, przenieść do piekarnika i piec do bąbelków (9-10 minut).
Usunąć Wrzucić pokrojone w kostkę pomidory z pokruszoną czerwoną papryką; łyżką nad ricottą.
Posypać liśćmi bazylii i podawać z chlebem tostowym.