Zapiekana Ricotta i szpinak Rigatoni

Zapiekany Ricottan i szpinak Rigatoni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 572 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekane Rigatoni z Ricottanem i zielenią Collard, Zapiekane Rigatoni ze szpinakiem, Provolone i indykiem, oraz Cztery nadziewane serem zapiekane Rigatoni ze szpinakiem sos Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Gotować rigatoni przez 5 minut w garnku z wrzącą, osoloną wodą.
Odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek. Odstawić.
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu i dodać szalotki i czosnek. Potu szalotki i czosnek przez kilka minut, aż zmiękną i ale nie kolorowe.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż utworzy się gładka pasta. Stopniowo ubijaj wino, a następnie mleko. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, stale ubijając i gotować, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć schłodzony beszamel do dużej miski i dodać szpinak, ricottę i jajka.
Wymieszać w rigatoni i przenieść do nasmarowanej 9 by13-calowe naczynie do pieczenia. Na wierzchu Starta mozzarella. Przykryć luźno folią aluminiową i piec 40 minut.
Wyjąć folię i piec dodatkowe 20 minut, lub aż ser jest lekko rumiane na górze, środek nie jest już ciekły, a boki są bąbelkowe.