Zapiekana Puttanesca z tuńczyka z frytkami z kopru włoskiego
Zapiekana Puttanesca z tuńczyka z frytkami z kopru włoskiego to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 928 kalorii. Na 8,19 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz tymianek, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Tuńczyka Zapiekana Z Koprem Pomarańczowym, Tuńczyk Zapiekany Z Nasionami Kopru Włoskiego I Masłem Caper Brown, oraz Pan-Seared Salmon Puttanesca.
Instrukcje
1
W blenderze przecier pomidora z octem, musztardą i czosnkiem. Z włączonym blenderem powoli wlewamy oliwę do uzyskania gładkiej konsystencji. Zeskrobać sos do miski. Wymieszać posiekane anchois, oliwki i kapary i doprawić puttanesca solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Starty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto Kukurydziane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
2
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować cukier aż będzie chrupiący, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i odświeżyć w zimnej wodzie. Zarezerwować blanszowaną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać czosnek i szalotka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać pomidory i cukier i gotować, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki Cytrynowej
7
Dodać tymianek i kapary, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Zdjąć z ognia.
9
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Doprowadzić cukier snap blanszowanie wody z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Dodać ćwiartki kopru włoskiego i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
12
Odcedzić i ostudzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
13
Mąkę włożyć do płytkiej miski i obficie doprawić solą i pieprzem. Rozbić jajka do innej płytkiej miski i ubić je z mlekiem. W średnim rondlu podgrzej 1 cal oleju roślinnego do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-o
14
Koper włożyć do mąki, następnie zanurzyć kliny w ubitych jajach i ponownie zagrzebać w mące. Pracując w 2 partiach, smażyć koper włoski, obracając raz, aż będzie złoty kolor, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Pasek Skórki Cytrynowej
15
Przenieść koper włoski do stojaka ustawionego na obramowanej blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Steki z tuńczyka natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na dużym ogniu, aż głęboko zarumienią się na zewnątrz i rzadko w środku, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z Tuńczyka
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
17
Przenieś tuńczyka na deskę do krojenia i pokrój każdy stek w plastry o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
18
Podgrzać cukier i łyżkę na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
19
Połóż pokrojonego tuńczyka na talerzach i skropić sosem puttanesca wokół ryby. Na każdym talerzu ułóż 2 placki z kopru włoskiego, udekoruj całą anchois i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.