Zaklinacz: Przyjemnie Prosta Zupa Z Pora Ziemniaczanego

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Chrupszy Zaklinacz: przyjemnie prosta zupa z Pora ziemniaczanego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 381 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 101 fanów. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zaklinacz: zupa Stracciatella ze szpinakiem, Rześki Zaklinacz: Co To jest Cucuzza, oraz Zaklinacz: Słoik Cezara.
Instrukcje
Pory pokroić na pół wzdłuż i dokładnie umyć.
Pokrój poprzecznie na półksiężyce o grubości 1/4 cala.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub garnku o dużym dnie.
Dodać pory i czosnek i posypać 1/2 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pory zmiękną, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Podczas gotowania porów napełnij dużą miskę do połowy zimną wodą. Obierz ziemniaki, umieszczając je w misce z wodą natychmiast po obraniu, aby zapobiec brązowieniu.
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż i pokroić na półksiężyce o grubości 1/2 cala.
Odcedzić plastry ziemniaków i dodać do garnka wraz z bulionem i kilka hojnych mielonych pieprzu. Podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić zupę do wrzenia. Zmniejszyć do dusić, przykryć, i gotować, aż ziemniaki są bardzo miękkie, o 20 protokół.
Zupa Puree z blenderem zanurzeniowym lub partiami w blenderze stojącym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, w razie potrzeby podawać ze śmietaną. Zupa dobrze się nagrzewa i będzie przechowywać w lodówce do jednego tygodnia.