Złoty placek z dyni
Ciasto ze złotą dynią zajmuje około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 16 osób. Ten deser ma 275 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup surowe ciasto francuskie, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują: Złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i serem kozim , Złota kremowa zupa grzybowa z chrupiącą szalotką i śmietaną oraz Złote blondynki z masłem orzechowym Oreo .
Instrukcje
W misce wymieszaj jajka, dynię, maślankę, masło i wanilię.
Wymieszaj suche składniki, dodaj je do mieszanki z dyni i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do foremek z ciasta francuskiego. Luźno przykryć brzegi folią.
Piec w temperaturze 350° przez 35 minut.
Piecz przez kolejne 25 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty. Ostudź na kratce.
Jeśli chcesz, posyp gałką muszkatołową. Przechowuj w lodówce.