Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski

Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski
Złoty Medal® klasyczny chleb francuski może być właśnie chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wody, bardzo ciepłej wody, ziarna sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herbatniki Gold Medal® Classic, Złoty Medal Dip Warzywny, oraz Złoty Medal® Świeże Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, wymieszać 2 szklanki mąki, cukier, sól i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać ciepłą wodę i olej. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1/2 szklanki na raz, aby ciasto było łatwe w obsłudze (ciasto będzie miękkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto około 5 minut lub aż będzie gładkie i elastyczne. Smarować dużą miskę skracaniem lub natryskiwać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 1 godzinę 30 minut do 2 godzin lub aż ciasto podwoi się w wielkości. (Czas wyrastania jest dłuższy niż w przypadku tradycyjnego pieczywa, co nadaje typowej francuskiej konsystencji chleba.) Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Nasmaruj dużą blachę ciastek skracając lub spryskując sprayem do gotowania; posypać mąką kukurydzianą. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze; podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń każdą połowę w prostokąt o wymiarach 15 x 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
SkracanieSkracanie
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Rozwałkuj ciasto ciasno, zaczynając od 15-calowej strony, aby uformować Bochenek. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Tocz delikatnie w tę iz powrotem do stożkowych końców.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Połóż oba bochenki na blasze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Wyciąć 1/4-calowe głębokie cięcia na szczytach bochenków w odstępach 2-calowych ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Brush bochenki z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Pozostawić Odkryte w ciepłym miejscu około 1 godziny lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Rozgrzej piekarnik do 191°. w małej misce wymieszaj białko jaja i 1 łyżkę zimnej wody; umyj bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
13
Posypać makiem lub sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
14
Piec 25 do 30 minut lub aż bochenki są złotobrązowe i dźwięk puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Usuń z arkusza cookie do stojaka z drutu; fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia20
Magazyn