Złota Zapiekanka Ziemniaczana
Złota Zapiekanka Ziemniaczana to bezglutenowa przystawka. Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 336 kalorii . Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietanki, sera cheddar, zielonej cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Zapiekanka ze złotego tuńczyka , zapiekanka ze złocistym brązem i zapiekanka z krewetkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 10-15 minut lub do miękkości.
W dużej misce połącz pozostałe składniki; delikatnie wmieszać ziemniaki.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia (naczynie będzie pełne).
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40–45 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.
Przed podaniem odstawić na 10 minut.