Yukon Gold Potato and Wild Mushroom Gratin
Yukon Gold Potato and Wild Mushroom Gratin to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 389 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz złote ziemniaki yukon, ciężką śmietanę do ubijania, sól i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Yukon Gold Potato And Wild Mushroom Gratin, Wild Mushroom - Yukon Gold Hash, oraz Wild Mushroom - Yukon Gold Hash.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozpuść masło w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć na brązowo i miękkie, o 6 protokół. Obfite masło 11x7x2-calowe naczynie do pieczenia. Obrać i pokroić ziemniaki w plasterki o grubości 1/8 cala. Ułóż 2 warstwy ziemniaków w przygotowanym naczyniu. Łyżka 1/3 pieczarek na ziemniaki.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Powtórz jeszcze 2 razy z ziemniakami, pieczarkami, solą i pieprzem.
Ziemniaki polać śmietaną. Przykryć folią i piec 45 minut. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.) Odkryć i kontynuować pieczenie do złotego koloru i ustawić, O 20 minut dłużej (30 minut, jeśli temperatura pokojowa).
Odstawić na 10 minut przed podaniem.