Yucatán-Przyprawiony Kurczak
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, skórkę pomarańczową, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kurczak Jukatan, Kurczak Jukatan w czerwonym sosie sezamowym, oraz Grillowane Szaszłyki Z Kurczaka Yucatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier skórkę z pomarańczy i sok, skórkę z limonki i sok, czosnek, proszek ancho, oregano i 1/4 szklanki oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia, skórkę do góry i zrób 3 głębokie, poprzeczne cięcia w każdej połowie piersi. Kurczaka przyprawić solą i przykryć puree, wcierając w szczeliny.
Rozprowadzić chajote, poblano i cebulę na blasze do pieczenia, skropić olejem i doprawić solą. Piecz kurczaka w górnej trzeciej części piekarnika przez 30 minut, fastrygowanie kilka razy, aż tylko biały w całym; obracać patelnię raz w połowie. W tym samym czasie, pieczemy warzywa przez około 30 minut, aż rumiane i chayote jest chrupiące-delikatne.
Rozgrzej brojlery. Dusić kurczaka 6 cali od ciepła, aż dobrze oszklone, 2 protokół.
Udekoruj ziołami i podawaj kurczaka i warzywa z sokami na patelni.