Włoskie Risotto z pieczoną czerwoną papryką i groszkiem

Włoskie Risotto z pieczoną czerwoną papryką i groszkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, pieprz, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Izraelskie Risotto Kuskus Z Pieczoną Papryką, oraz Pilaw jęczmienny z pieczoną papryką i groszkiem śnieżnym.
Instrukcje
Paprykę pokroić na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić nasiona i błony.
Umieść paprykę, skórkę do góry, na blasze do pieczenia i spłaszczyć dłonią. Broil 5 1/2 cala od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 15 do 20 minut lub do zwęglenia.
Umieść w lodowatej wodzie do ostygnięcia; obierz i wyrzuć Skórki. Posiekać i odstawić.
Połączyć bulion i wodę w rondlu; umieścić na średnim ogniu. Przykryć i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ciepło do niskiej, i utrzymać ciepło. (Nie gotować.)
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorący; dodać ryż. Gotować 2 minuty lub aż ryż jest lekko rumiane, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj 1 szklankę gotującej się mieszaniny bulionu do ryżu, stale mieszając, aż większość płynu zostanie wchłonięta.
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, gotując i ciągle mieszając, aż każdy dodatek 1/2 szklanki zostanie wchłonięty (około 30 minut). (Ryż będzie delikatny i będzie miał kremową konsystencję.)
Dodać groszek; gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Dodać posiekaną paprykę, ser i pozostałe składniki; gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.