Włoskie Klopsiki

Włoskie Klopsiki
Włoskie klopsiki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oregano, cebuli, sera romano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 592 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Włoskie Klopsiki, Włoskie Klopsiki, oraz Najlepsze Włoskie Klopsiki.

Składniki

2Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany selerdrobno posiekany seler2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1Batoniki toffi Heathsuszona bazylia lub 2 łyżki posiekanej świeżej bazyliisuszona bazylia lub 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek mielonyczosnek mielony2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona wołowina (co najmniej 16% tłuszczu)mielona wołowina (co najmniej 16% tłuszczu)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oregano lub majeraneksuszone oregano lub majeranek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezan lub ser romanotarty parmezan lub ser romano8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprz do smakuSól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki sosu pomidorowego1/2 szklanki sosu pomidorowego851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kromki białego chleba, Skórki usunięte (okromki białego chleba, Skórki usunięte (o1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko (całe lub 2%)mleko (całe lub 2%)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn