Włoskie filiżanki z białej fasoli i szpinaku
Włoskie białe kubki z fasolą i szpinakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu balsamicznego, oliwki, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Włoska zupa z białej fasoli i szpinaku, Mini pieczone pomidory z awokado, białą fasolą + Puree z tuńczyka, oraz Włoski Hummus Z Białej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć wierzchołki papryki; wyrzucić wierzchołki, nasiona i błony. Paprykę gotować we wrzącej wodzie 5 minut; odcedzić i odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę i czosnek; podsmażyć 2 protokół. Wymieszać ze szpinakiem; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieścić bulion i 1/2 szklanki fasoli w robocie kuchennym lub blenderze, i proces do gładkiej. Wymieszaj fasolę czystą do mieszanki szpinaku.
Dodaj pozostałą fasolę, ser feta, posypkę pomidorową, oliwki, ocet, i włoskie przyprawy; dobrze wymieszać.
Mieszaninę fasoli podzielić równomiernie między paprykę.
Połączyć bułkę tartą i parmezan; posypać równomiernie mieszaniną fasoli.
Umieść nadziewane papryki w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; piec w 350 przez 25 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.