Włoskie Ciasto Cassata

Włoskie Ciasto Cassata
Włoskie ciasto Cassata to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, śmietanę, ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Włoska Cassata, Tort Cassata, oraz Tort Cassata.

Instrukcje

1
Połącz suszone porzeczki i 2 łyżki Marsali w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech namoczyć przez 15 minut.
3
Wiśnie odcedzić i pokroić w ósemki; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Odcedzić porzeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
5
W robocie kuchennym, puree z serem ricotta, cukier, 3 łyżki Marsali i śmietana do ubijania, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6
Przenieść do średniej miski. Delikatnie wymieszać z porzeczkami i wiśniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
PorzeczkiPorzeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Obierz luźną skórkę z ciasta funta i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
Cut Funt ciasto wzdłuż na 3 poziome warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
9
Dolną warstwę położyć na półmisku.
10
Rozłóż połowę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Umieść warstwę ciasta drugiego funta na wierzchu nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
12
Rozłóż pozostałe nadzienie. Ułóż warstwę ciasta trzeciego funta na wierzchu nadzienia. Gładkie boki z gumową szpatułką. Przechowywać w lodówce cassata do napełniania jest firma, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1
Połącz 1/2 szklanki syropu wiśniowego reserved, półsłodką czekoladę i 1/4 szklanki Marsali w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać niesolone masło kilka kawałków na raz i ubijać, aż się stopi. Przechowywać w lodówce lukier aż zagęszczony do rozprzestrzeniania konsystencji, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wsuń arkusze woskowanego papieru pod krawędzie kasaty, aby chronić naczynie do serwowania. Włóż 1 szklankę polewy czekoladowej do torebki z ciastem wyposażonej w końcówkę średniej Gwiazdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Rozłóż pozostały lukier czekoladowy na boki i wierzch cassaty. Lukier wyrabiamy w torbie cukierniczej w zawijasach po długich bokach i w rozetach wzdłuż górnych krawędzi kasaty. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aż zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cukierkowa Moneta1 Czerwona Cukierkowa Moneta
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
6
Odstawić cassata w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn