Włoski Świąteczny Indyk
Przepis włoski świąteczny indyk może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny i 25 minut. Ten przepis służy 16. Ten hor d ' oeuvre ma 652 kalorii, 75g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Za 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i podnieś substytut jajka, przyprawione kostki farszu, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 67%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Włoskie Świąteczne Warzywa, Włoskie Ciasteczka Świąteczne, oraz Włoskie Ciasteczka Świąteczne.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło.
Dodaj kiełbasę, seler i cebulę; gotuj i mieszaj, aż mięso przestanie być różowe.
Przełóż do dużej miski; dodaj kostki farszu, substytut jajka i tyle wody, aby osiągnąć pożądaną wilgotność.
Tuż przed pieczeniem luźno nadziewaj indyka farszem.
Umieść pozostały farsz w natłuszczonym 2-qt. naczynie do pieczenia; przykryj i wstaw do lodówki.
Wyjmij z lodówki 30 minut przed pieczeniem.
Otwory na szpikulec indyka; związać podudzia razem.
Umieść pierś do góry na brytfannie. Natrzyj solą i pieprzem.
Piec bez przykrycia w 325° przez 3-3/4 do 4-1 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu fastrygując kroplami patelni. (Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.)
Piec dodatkowe nadzienie pod przykryciem przez 25-30 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°. Przykryj indyka i odstaw na 20 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia indyka. W razie potrzeby zagęścić kapanie patelni na sos.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Viva Diva Moscato Colada. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.