Włoski sos mięsny II
Włoski sos mięsny II może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole sos przepis. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 405 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułki tartej, kiełbasa, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Włoski Sos Mięsny, Włoski sos mięsny i makaron, oraz Obfity Włoski Sos Mięsny.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Wlać pokruszone pomidory i całe pomidory. Gdy dodajesz całe pomidory, pozwól im powoli przesuwać się przez palce i zgniataj je grubo w drodze do garnka. Doprawić 1/4 szklanki natki pietruszki i 1 łyżeczką czosnku w proszku. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
W dużej misce wymieszać mieloną wołowinę, bułkę tartą, 1 łyżeczkę czosnku w proszku, 1/8 szklanki natki pietruszki, jajko, mleko oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki wymieszać rękami, aż dobrze wymieszać. Uformuj małe klopsiki wielkości piłeczki golfowej. Pokroić wszystkie linki kiełbasy, ale jeden gorący i jeden łagodny link do 1/2 cala kawałki.
Podgrzać 2 łyżki na dużej patelni na średnim ogniu. Olej powinien być lekko dymiący. Pokroić Pozostałe ogniwa gorącej i łagodnej kiełbasy i pokruszyć na patelni.
Saute, nieustannie rozbijając kawałki, aż wszystkie będą złote.
Przełożyć do sosu. Brąz klopsiki, posiekane linki kiełbasy, i kości wieprzowe ze wszystkich stron, aż będą głęboko złoty brąz. Być może trzeba to zrobić etapami, i stale przenieść do sosu, gdy rumiane.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Wlać czerwone wino do patelni i deglaze wszystkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Niech wino zmniejszyć do około połowy, a następnie przenieść do sosu. Często mieszaj i doprawiaj solą i pieprzem do smaku przez około godzinę po przełożeniu ostatniego mięsa na patelnię. Zakończyć mieszając pozostałą świeżą natkę pietruszki do sosu. Łyżka sosu nad ulubionym makaronem i podawać mięso na osobnym talerzu.