Włoski sos mięsny II

Włoski sos mięsny II
Włoski sos mięsny II może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole sos przepis. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 405 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułki tartej, kiełbasa, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Włoski Sos Mięsny, Włoski sos mięsny i makaron, oraz Obfity Włoski Sos Mięsny.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wlać pokruszone pomidory i całe pomidory. Gdy dodajesz całe pomidory, pozwól im powoli przesuwać się przez palce i zgniataj je grubo w drodze do garnka. Doprawić 1/4 szklanki natki pietruszki i 1 łyżeczką czosnku w proszku. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Pomidory CałePomidory Całe
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
W dużej misce wymieszać mieloną wołowinę, bułkę tartą, 1 łyżeczkę czosnku w proszku, 1/8 szklanki natki pietruszki, jajko, mleko oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbata Sp. Przyprawa Cała SólHerbata Sp. Przyprawa Cała Sól
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Składniki wymieszać rękami, aż dobrze wymieszać. Uformuj małe klopsiki wielkości piłeczki golfowej. Pokroić wszystkie linki kiełbasy, ale jeden gorący i jeden łagodny link do 1/2 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
6
Podgrzać 2 łyżki na dużej patelni na średnim ogniu. Olej powinien być lekko dymiący. Pokroić Pozostałe ogniwa gorącej i łagodnej kiełbasy i pokruszyć na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Saute, nieustannie rozbijając kawałki, aż wszystkie będą złote.
8
Przełożyć do sosu. Brąz klopsiki, posiekane linki kiełbasy, i kości wieprzowe ze wszystkich stron, aż będą głęboko złoty brąz. Być może trzeba to zrobić etapami, i stale przenieść do sosu, gdy rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
10
Wlać czerwone wino do patelni i deglaze wszystkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Niech wino zmniejszyć do około połowy, a następnie przenieść do sosu. Często mieszaj i doprawiaj solą i pieprzem do smaku przez około godzinę po przełożeniu ostatniego mięsa na patelnię. Zakończyć mieszając pozostałą świeżą natkę pietruszki do sosu. Łyżka sosu nad ulubionym makaronem i podawać mięso na osobnym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn