Włoski Farsz Z Chard

Włoski Farsz Z Chard
Przepis włoski Chard farsz może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 315 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, ząbek czosnku, rozmaryn, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Swiss Chard torebki z farszem Kiełbasowym, Farsz ryżowy z Chardą Szwajcarską i rodzynkami, oraz Korzeń selera, Persimmon i Chard szwajcarski " farsz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój chleb na 1/2 cala. plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
2
Umieścić plastry w dużej misce i dodać mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Delikatnie wymieszać łyżką do nasycenia mlekiem i odstawić na około 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
W międzyczasie, miejsce 6-do 8-qt. garnek na dużym ogniu. Kiełbaski wycisnąć z osłonek do garnka. Wyrzucić łuski. Mięso gotować, często mieszając do kruszonki, aż lekko rumiane, 10 do 15 minut; wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj pietruszkę, czosnek, cebulę i seler. Gotować, często mieszając, aż warzywa będą lekko rumiane, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
6
Dodać chard i 1/2 szklanki wody i gotować, mieszając często, aż zwiędną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
7
Rękami ściśnij kromki chleba, aby rozbić je na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
8
Dodaj gotowane mięso, parmezan, bazylia, szałwia i rozmaryn. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
RozmarynRozmaryn
BazyliaBazylia
MięsoMięso
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
9
Rozgrzej piekarnik do 325 lub 350 (użyj temperatury wymaganej przez indyka; patrz uwaga poniżej). Łyżka farszu do płytkiego 3-qt. (9-na 13-in.) zapiekanka. Na wilgotny farsz przykryć folią; na chrupiący farsz nie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
10
Piec do gorąca (co najmniej 150 w centrum) lub lekko rumiane, co najmniej 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Make ahead: do 1 dnia do przodu, zrobić farsz, umieścić w zapiekance, przykryć i schłodzić. Pozostawić około 1 godziny do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Uwaga: dla indyków 10-13 lbs., Temperatura piekarnika / grilla powinna wynosić 350; dla indyków 14 lbs. i ponad, Temperatura piekarnika / grilla powinna wynosić 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia26
Magazyn