Włoska Wioska Kurczak Vesuvio
Przepis włoski kurczak wiejski Vesuvio jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, mielony pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Vesuvio, Kurczak Vesuvio, oraz Kurczak Vesuvio.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F.
Kurczaka oczyścić, spłukać zimną wodą i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ostrożnie umieść kurczaka na patelni za pomocą szczypiec. Najpierw piersi i uda, potem reszta. Brązowy dobrze ze wszystkich stron, usunąć kurczaka z patelni.
Wylać wszystko oprócz kilku łyżek oleju. Powrót kurczaka na patelnię i miejsce Odkryte w nagrzanym piekarniku na 25 protokół, obracając kurczaka raz lub dwa razy.
Podgrzać 2 szklanki oleju rzepakowego do 350 stopni F.
Podczas gotowania kurczaka mają ziemniaki obrane, zaklinowane, opłukane i suche. Ostrożnie dodać kliny do gorącego oleju, około 4 na raz. Unikaj tłoku. Ziemniaki smażyć na złoty kolor, wyjąć i odcedzić na papierowym ręczniku i odstawić na później.
Przez ostatnie 5 minut gotowania kurczaka, dodać gotowane ziemniaki, czosnek, oregano i wino na patelni, powrót do piekarnika.
Wyjmij patelnię z piekarnika na kuchenkę po 5 minutach, dodaj pietruszkę i delikatnie obróć łyżką.
Kurczaka wyjąć na duży talerz, ułożyć ziemniaki na wierzchu kurczaka i zalać wszystko sokami z patelni.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.