Włoska kiełbasa z pomidorami i Penne

Włoska kiełbasa z pomidorami i Penne
Włoska kiełbasa z pomidorami i Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 711 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz bulion wołowy, olej roślinny, kiełbasa linki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Penne z włoską kiełbasą i suszonymi pomidorami, Pełnoziarniste Penne z indykiem włoską kiełbasą, brokułami, pomidorami i parmezanem, oraz Penne z kiełbasą, pomidorami i ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Makaron ugotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
2
Tymczasem pokroić kiełbasę w poprzek na plasterki 1/4 cala. Spray 12-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kiełbasę; stir-smażyć 4 do 6 minut lub aż brązowy. Wymieszać z bulionem. Przykryć i gotować na średnim ogniu 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
BulionBulion
4
Wymieszać z dyni, pomidorami i 2 łyżkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BazyliaBazylia
5
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z cebulą. Gotować na wolnym ogniu 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Wrzucić makaron, olej i pozostałe 2 łyżki bazylii. Podziel makaron między miseczki. Top z mieszanki kiełbasy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
BazyliaBazylia
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casan Emma Chianti Classico z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn