Włoska Kiełbasa Lasagne

Włoska Kiełbasa Lasagne
Włoska kiełbasa lasagne może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz ser mozzarella, pomidory w puszkach, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Włoska Kiełbasa Lasagne, Włoska Kiełbasa Lasagne, oraz Włoska Kiełbasa Lasagne.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś duży garnek wody i 1 łyżeczkę soli do wrzenia. Gotować makaron lasagne we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale firma do ukąszenia, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszaj włoską kiełbasę. Gotuj i mieszaj, aż kiełbasa będzie krucha, równomiernie rumiana i nie będzie już różowa, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
6
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, sos pomidorowy, 1 łyżka włoskiej przyprawy, 1 łyżka Greckiej przyprawy, 1 łyżka oregano, 1 łyżka bazylii, 1 łyżka natki pietruszki,1 łyżka tymianku, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżka czosnku w proszku i 1 łyżeczka soli; dobrze wymieszać. Dusić, aż smaki się mieszają, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Przyprawa GreckaPrzyprawa Grecka
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sos PomidorowySos Pomidorowy
RozmarynRozmaryn
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
SólSól
7
Odstawić 1/2 szklanki sera mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
8
W dużej misce wymieszać pozostały ser mozzarella z 1 łyżeczką włoskiej przyprawy, 1 łyżeczką Greckiej przyprawy, 1 łyżeczką oregano, 1 łyżeczką bazylii, 1 łyżeczką natki pietruszki, 1 łyżeczką tymianku i 1 łyżeczką rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Przyprawa GreckaPrzyprawa Grecka
RozmarynRozmaryn
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Łyżka warstwę sosu mięsnego na dnie naczynia do pieczenia szkła 9x13 cali; miejsce 3 do 4 makaron lasagne na wierzchu warstwy sosu mięsnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
10
Rozłóż kolejną warstwę sosu mięsnego na makaronie lasagne; posypać warstwą przyprawionego sera mozzarella. Powtórzyć warstw z pozostałych składników i górnej zapiekanki z zastrzeżone 1/2 Puchar zwykły ser mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Makaron LasagneMakaron Lasagne
SOSSOS
MięsoMięso
11
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie bulgotał i ser się stopi, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Odstawić na 10 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti D. O. C. G. () z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn